Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов е убеден, че във финала за Купата на България всеки от играчите на отбора ще покаже максимума на възможностите си.

Левски Лукойл и Рилски спортист излизат един срещу друг в спора за трофея на 3 март от 17.30 часа в ДКС във Велико Търново.

От няколко дни с тима тренират новите попълнения Дарил Брайънт и Неманя Милошевич.

"От вторник се подготвяме в този състав, а двамата са тук от миналия петък. Нито аз съм магьосник, нито те са свръхбаскетболисти или богове, за да се адаптират толкова бързо. Имахме дилеми дали да ги привличаме преди Купата или след. Така го преценихме. Но съм убеден, че един финал е достатъчно голям стимул за всеки играч. Такива фактори влияят върху представянето, особено когато е един финал за Купа.", заяви Папазов преди началото на днешната тренировка на отбора в зала "Универсиада".

Папазов коментира и мнението на старши треньора на самоковския тим Людмил Хаджисотиров, че Левски Лукойл е фаворит в срещата.

"Разколебан съм. От Рилски спортист първо казаха, че те са по-добрият отбор, а сега казват, че ние сме фаворит. Не мога да разбера как си променят мнението за 25 дни. На кое от двете да вярвам?! Смятам, че те са фаворити, след като са ни победили с над 30 точки в последния мач помежду ни," продължи Папазов.

"Във финалите никой не може да се чувства обречен. Доминираща ще бъде и психологията, и доколко ще можем ние да изцедим от своите играчи. Във всеки един финал е важно и доколко играчите ще се поддадат на напрежението. Няма да има време за реакция, както е във плейофите," каза още Тити.

"Ние знаем къде са нашите плюсове и оценяваме плюсовете на съперника. Самоков има най-добрия отбор в своята история. Направиха изключителни попадения - имат много добри чужденци и класни български играчи. Срещаме се с един много силен съперник и ще търсим техните слабости. Ще се опитаме да ги лимитираме до около 70 точки. Това е отборът с най-доброто нападение в България. В спорта едно от най-важните неща е да имаш и шанс", добави Папазов.

Той заяви, че иска да говори само за баскетболния мач и за позитивни неща преди двубоя на националния празник 3 март.

"Ние в последните 50 дни само мълчим. Не казваме нито една дума, искаме да играем, да защитаваме името на Левски и на най-голямата компания в България - Лукойл. Но в последните дни от съперника казаха откровени лъжи. Залите в Панагюрище и във Варна бяха заети. Не искам да пренебрегваме фактите - изиграха се четири изключителни полуфинални срещи в турнира. Финалът е на националния празник - 3 март. Колкото аз съм виновен за всичко в български баскетбол, толкова и всеки от Управителния съвет. Другият път ще направим този мач на Луната и пак ще има недоволни", отговори Папазов на въпрос относно дебатите по избирането на Велико Търново за домакин на мача.

"Левски има достатъчно много фенове, най-много в тази държава. Има разминаване в часовия график и предполагам, че хората в региона ще могат да го съвместят. Спортът е за хората, за публиката. Велико Търново е спортен град. Важно е залата да бъде пълна и да бъде един прекрасен финал. За да забравим предисторията. Предстои едно събитие, което е само един път в годината", каза още треньорът на Левски Лукойл.