Левски и ЦСКА дадоха съвместна пресконференция преди efbet Купа на България по баскетбол. Турнирът ще се проведе в "Арена Армеец" от 21 до 24 март. Надпреварата ще се превърне в истински празник за децата, обещава от двата клуба. 

lap.bg
12 снимки

“Радващо е, че това е единствената зала в България, която няма да даде предимство на някой. Не срещнахме никакво противодействия от никой – клубове и федерация. Нямахме проблеми и всички клубове, които ще участват, подкрепиха това София да е домакин“, заяви Тити Папазов.

“Едно от нещата, които дадоха предпоставка да се случи това съвместно домакинство, е нашата близост с Чакмаков и Гергов. Баскетборът е един от най-интелигентните спортове. Може да има съперници на терена, които извън терена ядат един общ хляб. Едно време Левски и ЦСКА стояха заедно и нямаше войни. Нашите взаимоотношения с ЦСКА са прекрасни и така се роди тази идея. Знаем, че ще бъдем упреквани, че залата няма да се напълни, защото нямаме тази голяма баскетболна публика”.

“Без ЦСКА и Левски интересът не може да бъде същия. Започнахме неубедително първенството, но сега вече ни спрягат за фаровити, което не знам колко е добре. Всички говорят, че сме фаворити. Работим постепенно, професионално, подсилихме и отбора”, заяви Робърт Гергов.

Мотото на турнира тази година е максимален брой родители и двойно повече деца. Затова ще бъде направен жест към школите и всички ученици, които ще влизат безплатно с ученическа карта.

“Надявам се да напълним залата, защото отдавна не е имало такива събития в залата. Надявам се всички софиянци да се насладят на баскетбол. Време е родителите отново да започнат да водят децата си в залите и по стадионите. “Арена София” е перфектно съоръжение. Сигурен съм, че ще станат чудесни мачове. Ще се постараем да има шоу на почивките - с мажоретки, различни турнири”, обясни Филип Виденов, който се е заел с тази част от организацията.

“Целта ни е да заразим децата. Ние живеем във време, в което Сашко Везенков е най-добрият баскетболист в Европа. Не се знае кога ще имаме друг като него. Такава силна доминация в Европа, трябва да се гордеем с него. Рядко се случва един баскетболист да вземе и трите награди в една година - за топ реализатор, най-добър борец и най-висок коефициент. Трябва да използваме всеки миг, в който той покорява залите в Европа“, заяви Тити.