Центърът на баскетболния Берое (Стара Загора) Станислав Ваклинов призова всички българи да подходят отговорно към коронавируса, който той сам прекара в началото на шампионата. В навечерието на срещата с Балкан в Ботевград националът се оказа носител на инфекцията, което доведе до отлагане на мача. Положителен бе и тестът на едно от чуждестранните попълнение - Кейлъб Бишъп. Днес двамата вече са с отбора и правят първи тренировки след прекараната 16 дневна карантина.

Станислав Ваклинов коментира в интервю за клубния уебсайт развитието на болестта и неразположението, което е изпитал. "Чувствам се добре. Направих две тренировки и към момента всичко е наред. След няколко дни ще се усети умора, но това е нормално. Надявам се до събота да съм върнал това което загубих през тези 16 дни", каза той за beroebasket.com.

"Бих казал, че премина леко. На 23 октомври си правих тест преди лагера на националния отбор и той беше отрицателен. В неделя вдигнах лека температура и имах мускулни болки, а впоследствие температурата се увеличи. В резултат на това в понеделник сутрин си направих повторен тест, който излезе положителен за жалост. Два дни по-късно вече вече нямах температура нито мускулни болки,но загубих обоняние и вкус. Това неудобство продължи около 10 дни. В общи линии е това. Призовавам хората да не се паникьосват. Да, вирус има. Да, има хора с придружаващи заболявания, които го карат по-тежко, но да да не забравяме ,че и един нормален грип води до усложнения като бронхит, пневмония и т.н. Позитивните да бъдат отговорни и да си спазват карантината, а останалите да си носят маските и да си имат едно наум. Вярвам,че всеки ще се срещне с вируса рано или късно, както и вярвам, че скоро нещата ще се успокоят и ще можем лека-полека да се върнем към нормалния начин на живот. Надявам се това да стане възможно най-скоро и да се видим в залата с нашите верни фенове".