Спартак Плевен победи Левски с 83:68 в мач от НБЛ. Мачът бе доста изравнен почти през цялото време, като едва в заключителните минути домакините стигнаха до изразителния успех с дъжд от тройки. Загубата пък бе четвърта поредна за "сините". 
 
И двата отбора започнаха слабо, като за три минути си бяха отбелязали по 1 кош. Темпото бе доста бавно, а бракът в играта доста изразен. Домакините също направиха доста пропуски, а в първата част непрекъснато се сменяше водачеството. Едва в последните две минути от нея Спартак стигна до някаква по-сериозна преднина от 6 точки, но не успя да я задържи.
 
Левски се върна отново и първата част приключи при 16:14, след което обаче отново допусна лесни кошове и пак плевенчани взеха аванс. Спартак вдигна оборотите за броени минути и направи първата двуцифрена разлика още в началото на втората част. За пореден път гостите успяха да настигнат, след серия от 9-2, и пасивът остана само две при 32:30. Плевенчани все пак се оттеглиха при 38:32 на почивка.
 
Левски отказа да се предаде и след подновяването на играта пак бе плътно до противника. Сценарият продължи да се повтаря - Спартак да излиза напред, а Левски да държи на тръни домакините. В последната минута от третата част "сините" изравниха до 51:51, а успяха да влязат в последната и с точка аванс.
 
Драмата продължи с пълна сила, с поредица от равенства в резултата, а след това и смени на водачеството. За пореден път обаче Левски рухна в последните пет минути. Домакините бяха пълни господари на игрището и засипаха с тройки съперника, за да стигнат до убедителна победа в края - 83:68.
 
Станимир Маринов завърши с 24 точки, а Ники Стоянов с 18 за победителите. Златин Георгиев и Джон Флорвиъс отбелязаха по 14 за Левски.