Баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов изрази мнението си след победата над Левски в четвъртото дерби за сезона. Той заяви, че загубата във финала за Купата няма как да бъде забравен. Симеонов сподели също, че е болезнено, че залите в София не се пълнят, за разлика от тези в провинцията, където има баскетболна култура.

„Очевидно Левски за пореден мач са ни разузнали добре. Играеха изпреварващо. Явно са гледали мачовете ни. Възползваха се от слабите ни места. Изпуснахме третата част доста отворени шутове. Оттам се задържаха в мача“.

„Купата беше изключително звучен шамар. Направихме най-лошия ни мач в най-важния момент. Но е в миналото, случват се такива работи. Гледаме напред към плейофите и да стигнем по-далеч. Загубен финал не можеш да забравиш“.

start-photo.bg
100 снимки

„Берое са неудобен съперник, изключително. Могат да загубят с 30 точки, но и да бият всеки. Срещу Балкан видяхте при разлика 20 точки, а те са един от най-добрите отбори. Нашият треньорски щаб ще направи всичко необходимо

„Залата беше пълна, не видях много празни места. Залата е малка, създава се атмосфера. Реално са 200-250 места. Играем в малки зали. Единствената хубава зала в София е „Арена София“. Като изключим силните домакинства на Варна, Плевен, Ботевград и Ямбол, а тук в София залите не се пълнят. Виждаме и „Универсиада“ не се пълни. Реалността е такава, не е моя работа да коментирам“.

„Баскетболът е спорт на рънове, така му казваме. Те имаха своя, ние нашия. Третият фал бе ключов. 20-те точки на Алън Арнет са разликата спряма миналия мач тук. Не смятам, че чисто офанзивно се представихме добре“.