Валентин Златев вече не е генерален директор на Лукойл-България ЕООД, съобщиха официално от компанията. Той е назначен за председател на Контролния съвет на дружеството.

Новината бе оповестена два дни преди решителния трети мач за титлата на волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) с Хебър (Пазарджик). Шампионите водят на съперника с 2-0 победи в серията, като се нуждаят от още един успех за да триумфират отново на златния връх и да защитят титлата си. Двубоят е  на 22 април (понеделник) от 19:30 ч. в бургаската зала „Младост“.

Изпълнителният директор на Агенция за мениджмънт и реклама в спорта на Лукойл-България Сашо Везенков заяви пред BGvolleyball.com, че Валентин Златев винаги е бил до тима.

„Не мога да коментирам случващото се, не е редно. Но мога да кажа само едно: Валентин Златев винаги е бил до нас и ще продължава да бъде. Нищо не се променя. Гоним шампионската титла във волейболната Суперлига при мъжете и смятам, че още в понеделник, 22 април, това ще бъде факт и то пред собствена публика в зала „Младост“ в Бургас. Ще зарадваме волейболната общественост и ще изпълним целите си. Продължаваме и с проекта Шампионска лига, но за него ще коментираме на по-късен етап, чакаме новата зала в Бургас. Всичко едно по едно, първо да спечелим титлата”, заяви Сашо Везенков.

Лукойл от години инвестира и в баскетбола, като първо бе спонсор на Академик София, а сега на Левски, който носи името Левски Лукойл.