Наставникът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори след победата с 80:63 над Черноморец в среща от осмия кръг на НБЛ. По този начин “червените” сложиха край на серията си от три поредни загуби в родния баскетболен елит.

"Играчите прекараха повече в залата, отколкото бе нормално. Това се отрази по два начина - единият, имаха много голямо напрежение. Страшно много изпуснати отворени стрелби, топките идваха къси. Това дойде и от загубитe, и от моите изисквания. На полувремето говорихме малко повече на тема психология. В момента, в който нападението ни дойде, направиха разлика" сподели той.

"Пречупихме съперника от средата на третата част нататък. Защитата ни даде резултат. Най-вече защото се появиха няколко играчи в нападение, най-вече Алекс Симеонов. Когато той играе така, отборът играе по различен начин. Беше изпаднал в психологическа дупка. Той иска да играе силно и говорихме относно това. Има много потенциал. В младите играчи също. Знам, че с много работа ще стане, но и с много търпение. Беше важна победа за нас”, каза още Барчовски.