Рилски спортист спечели Суперкупата на България по баскетбол за първи път в историята си. Самоковци се наложиха над Левски с 91:85 в оспорван сблъсък.

Двата отбора изиграха много интересен мач в зала „Универсиада“. Рилецо имаше аванс през почти целия двубой, докато „сините“ на няколко пъти успяха да изравнят резултата, но нямаха сили за нещо повече.

LAP.bg
17 снимки

Самоковци дръпнаха с 25:14 след първата четвърт. С много добра стрелба Левски успя да се върне в мача и стопи пасива си до почивката до 42:49.

По време на третата четвърт „сините“ върнаха интригата в срещата като вече изоставаха с точка. Тимът на Тити Папазов влезе в последната четвърт след тройка от центъра на Марио Литъл.  Левски изравни резултата при 72:72, а след това и при 78:78. Алекс Симеонов вкара пет поредни точки за Рилецо, докато Литъл отново вкара фамозна тройка, за да върне надеждите на Левски.

Всичко свърши обаче 14 секунди преди края, когато Мирослав Власов вкара кош и фаул.

Трей Портър бе най-резултатен. 17 вкара Алекс Симеонов, 12 - Деян Карамфилов и 11 с 9 асистенции - Брандън Браун.

Марио Литъл завърши като най-резултатен за Левски с 20 точки за 26 минути. Цветомир Чернокожев вкара 16, с 9 борби. Венци Петков добави 14, Чавдар Костов - 12.