Рилски спортист стигна отново до финал в НБЛ. Самоковци спечелиха истинска гладиаторска битка в зала „Балканстрой“, като надвиха Спартак Плевен за трети път в полуфиналната серия. Рилски спечели серията с 3-0 след много трудно 77:76 при гостуването си и ще чака победителя от серията между Левски и Балкан.

Резултатът в полуфинала между „сини“ и „зелени“ е 1-2, като следващият мач е в София на 20 май от 19 ч. Евентуалният пети мач е на 23 май, като  и двата двубоя са в програмата на Макс Спорт 2.

В Плевен Спартак започна много силно и поведе, но допусна обрат и връщане на Рилски спортист. Самоковци устискаха финалния щурм на своите домакини и да се класират за финала.

Брендън Браун бе най-резултатен за победителите със 17 точки и 6 асистенции. Отлично включване от пейката направи Коуди Карлсън, който завърши с 13 точки и 8 борби. По 11 точки нанизаха Алекс Симеонов (9 борби) и Павлин Иванов, а с 10 завърши Трей Портър.

Играчите на Спартак бяха безгрешни от линията за наказателен удар. Най-резултатен бе Николай Стоянов с 22 точки, 16 наниза Димитър Маринчешки, а 10 – Николай Маринов. Коча Йовович завърши с 9 точки, 6 борби и 9 асистенции.