Черно море Тича допусна първа загуба в Националната баскетболна лига. Варненският тим отстъпи като домакин в здрав мач на Рилски спортист със 77:86. Успехът е пети пореден за гостите, докато Черно море Тича е с 3 победи и едно поражение. 

Преди началото на срещата играчът на Черно море Тича Ейвърил Угба получи наградата за най-полезен състезател в НБЛ за месец октомври.

Гостите започнаха по-силно срещата и поведоха още в самото начало, а след около три минути и половина игра водеха с 10:2. Последва добра игра на играчите на Черно море Тича, които с две поредни тройки на Михаил Молдов и Тач Ънру намалиха пасива си до 2 точки при 10:12. Три минути преди края на първата четвърт с кош на Мартин Йорданов домакините изравниха при 14:14. Минута и половина преди края на първата част с тройка на Тач Ънру Черно море Тича поведе за първи път в резултата при 20:18, но гостите веднага изравниха с кош на Чавдар Костов. Рилски спортист успя да вземе първата четвърт с 22:21. Втората част започна равностойно, като ту единият, ту другият отбор успяваше да поведе в резултата. Домакините на два пъти дръпваха с три точки, но Рилски спортист, веднага реагираше и не позволяваше на Черно море Тича да поведе с повече точки. След 35:32 за домакините последва серия от 14 поредни точки за Рилски спортист и момчетата на треньора Людмил Хаджисотиров поведоха с 11 точки – 35:46, минута и 16 секунди преди почивката. На полувремето резултатът бе 46:38 за гостите.

БТА
9 снимки

След почивката в играта и на двата отбора имаше доста брак. След около 4 минути и половина игра гостите поведоха с 10 точки при 51:41. Две минути и 18 секунди преди края на третата част с тройка на Тач Ънру домакините стопиха изоставането си до само 2 точки – 50:52. Преди последната решителна четвърт резултатът бе 58:56 за гостите. Рилски спортист започна по-добре последната част и за близо 2 минути вкара 7 срещу 2 точки и поведе с 65:58. Играчите на Черно море Тича показаха характер и след близо 5 минути игра успяха да намалят пасива си до 2 точки при 70:72. Гостите показа обаче добра стрелба от зоната за три точки и в три поредни свои атака вкараха тройки и поведоха с осем точки при 81:73. Минута и половина преди края на мача с тройка на Деян Карамфилов Рилски спортист проведе с 11 точки при 86:75 и на практика реши изхода от срещата в полза на самоковския тим.