Отборът на Олимпиакос записа по изключително драматичен начин петата си победа за сезона в Евролигата. Баскетболистите на старши треньора Йоргос Барцокас излъгаха Фенербахче с крайното 67:65 (19:14, 26:20, 10:19, 12:12) в двубой от седмия кръг на турнира на богатите. В герой за успеха на “червено-белите” се превърна гардът Костас Слукас, който наказа бившия си отбор с победния кош около 2 секунди преди края.

По този начин гръцкият колос записва втория си пореден успех в Евролигата тази седмица, след като преди два дни тимът надделя и над АЛБА (Берлин) с 87:83. Гърците заема четвъртата позиция във временното класиране с баланс от 5-2, докато Фенербахче продължава да е в дъното на колоната с актив от 2-5.

Българският национал Александър Везенков отново се представи на ниво за Олимпиакос, след като приключи двубоя със 7 точки и 5 борби за 33 минути на паркета. Крилото обаче продължава да изпитва трудности със стрелбата си, тъй като днес бе 2/3 от зоната за две точки и само 1/7 от тройката. 

От неговите съотборници най-резултатен бе Костас Слукас с 14 точки и 5 асистенции, докато още трима играчи вкараха по 10 точки - Тайлър Дорси, Янулис Ларенцакис и Мустафа Фал.

За Фенербахче най-полезен бе центърът Ян Весели с 14 точки и 9 борби. Нандо Де Коло приключи с 10 точки, а Пиерия Хенри добави още 10 плюс 4 борби и 4 асистенции.