Легенди от различни поколения, близки и приятели изпратиха един от най-големите в историята на българския баскетбол Атанас Голомеев. Поклонението се състоя във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“.

Да почетат паметта на Змея дойдоха първият българин, носил екипа на отбора от НБА и настоящ председател на федерацияга Георги Глушков, емблемата на Левски Георги Младенов, както и някои от най-добрите състезатели на ЦСКА през годините - Петко Маринов, Любомир Амиорков и Роберт Гергов.

Startphoto.bg
70 снимки

Атанас Голомеев си отиде от този свят на 12 август на 76-годишна възраст, но остана в историята като една от най-значимите личности в световния и българския баскетбол.

„Бяхме много близки приятели. Имахе моменти в националния отбор, в които спяхме в една стая. Всички говорим колко велик играч беше и това е така. Но по-малко се споменава за това, че той беше страхотен човек, изключително свестен мъж“, сподели Петко Маринов.

LAP.bg
30 снимки

„Имаше много приятно чувство за хумор. Много тежко ми се отрази неговата кончина. Пристигнах късно снощи от Бургас. в Момента ми у трудно да говоря“, натъжи се Маринов.

„По негово време се говореше, че в който отбор отиде, става шампион. Беше и пример за подражание. Голям професионалист. Имаме един хубав спомен, тук на стадиона. Наказаха ни двамата двама на една тренировка на националния отбор, след като се скарахме. Иван Колев от Ботевград беше треньор. Накара ни да направим 20 обиколки. Първите две-три не си говорим, на четвъртата Змея вика: Пеца, дай да отидем да си наплискаме лицата с вода все едно сме се изпотили. Сдобрихме се веднага, а и не направихме 20 обиколки... Беше невероятен човек", разказа още той.