Националният ни отбор по баскетбол се върна с победа и загуба в мачовете от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година, като поражението дойде именно от португалците. Националът Павлин Иванов обаче остава оптимист, че България е фаворит за първото място в групата.

"Ние сме разочаровани. Със сигурност можеше да играем по-добре. Особено първия мач, изпуснахме ги във второто полувреме. Вярвам, че в България може да ги победим. Следващият прозорец е през февруари, трябва всеки да дойде подготвен не на 100, а на 200%, за да минем тази група", сподели той.

"За мен винаги сме си фаворити в тази група, просто така се случи този път. Не играхме добре. Това е баскетбол, един път играеш добре, друг път не толкова. Мисля, че сме фаворити и вярвам, че ще минем групата. Вярвам, че ще победим Португалия с над 10 точки и ще вземем първото място. Изтървахме ги и ни биха, но не са нищо особено", допълни Иванов.

"Сами виждате, че сме само с един гард. Там влизам и аз, но ни трябва време. Важното е, че вчера задържахме Кипър. Грозна победа е по-важна от красива загуба, това е", завърши баскетболистът.