Наставникът на Левски Лукойл `- Константин Папазов сподели очакванията си за състоянието на спорта, след като пандемията с коронавируса отмине и как това би се отразило на баскетбола в България.

"Колкото и да гледам с розови очила, нещата наистина са сериозни. Генерално на световния спорт всичко това ще се отрази много тежко. При нас, в ужаса на останалото, шокът тук ще е по-малък, няма такива тв права, рекламодатели. Какво значение има кой ще е първи, ако можеш да направиш нещо в името на баскетбола - например да се играе само с българи. Ние може да нямаме воля да вземем такова решение, а сега евентуално това би се случило по други причини. Чужденците са ежедневието на баскетбола, но ако не могат да дойдат...Нивото ще падне, но пък ще има други плюсове. Ще има български деца. Никой не може да каже категорично кое е най-правилното. Преди 3 години лично господин Валентин Златев предложи година без чужденци, което звучеше невероятно. Никой не го подкрепи - 7-2 гласа. Да, няма достатъчно български играчи, но ще ги отгледаме. Не може директно да се отхвълят нещата," каза Тити Папазов пред ТВ1.

Преди 2 дни със заповед на спортния министър - Красен Кралев стана ясно, че спорт в България няма да има поне до 13 май.