Преди няколко дни плъзнаха слухове, че Бургас ще кандидатства за домакинство за Купата на България. Това породи доста коментари в баскетболните среди, като на пресконференция днес президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев бързо секна ентусиазмa на ръководството на Черноморец за организиране на турнира.

Той заяви, че само две зали в България са подходящи за това събитие, като сред тях не попадна зала „Бойчо Брънзов” в морския град.  

„Основният организатор на Купата на България е БФБаскетбол. Има доста желаещи, но според мен има две зали в България, които могат да кандидатстват и да организират такова събитие. Едната зала е в Ботевград, другата е в Самоков, Не говоря за „Арена Армеец”, защото е безпредметно да се използва една такава огромна зала, в която да се направи състезание без публика. Ужасно скъпо е. Чувам колеги и нямам нищо против тях, но условията в другите зали не са подходящи за правенето на едно такова сериозно състезание, което се излъчва по телевизията. Ако го съберем в една такава малка зала, където самите отбори няма къде да седнат по трибуните няма да говори добре за баскетбола в България".

"Ние не се натискаме да бъдем домакини. Според мен две или три зали са подходящи. Това трябва да го определи федерацията, да се тегли жребий. На нас ни идва в повече, ако трябва да съм честен. Не се натискаме за тази работа, но от гледна точка на популяризиране и добри условия за провеждане на едно такова мащабно мероприятие като Купата на България, трябва наистина да се избере зала, която е подходяща за това нещо. Иначе има желаещи колкото искате.”, заяви инж. Петър Георгиев.