Общото събрание на клубовете от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) не прие оставката на генералния мениджър Сандра Велчева-Хънт. Днес се проведе финалното си заседание Общото събрание за сезон 2021/2022. В зала „Триадица“ в София представителите на елитните клубове у нас приеха единодушно финансовия отчет за приключилия сезон.

По точка 2 от Дневния ред, която бе „Гласуване по чл.23.3 от Устава на НБЛ: Избира/освобождава генералния мениджър на НБЛ, когато има основания за това“, Общото събрание не прие оставката на Сандра Велчева-Хънт. Тя подаде оставка след разразилия се скандал с нередовните документи за картотекирането на баскетболиста на Левски Йордан Минчев за полуфиналната серия с Балкан.

Решено бе събранието да предложи на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол сезон 2022/2023 да започне на 8 октомври. Всички клубове, желаещи да участват в шампионата на НБЛ, трябва да подадат своята заявка до 1 август, а до 30 септември трябва да заплатят таксата за участие.

Следващото заседание на Общото събрание на НБЛ ще е на 10 август.