Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев беше очаквано много огорчен след изненадващото отпадане на отбора в първия мач от турнира efbet Купа на България със 78:82 от Черноморец след продължения.

Носителите на трофея през последните две години водеха с 18 точки в един момент в мача, но го загубиха драматично на финалната сирена. Георгиев недвусмислено заяви, че треньорът Людмил Хаджисотиров носи отговорност за слабата форма на отбора и че не е изключено да му търси заместник скоро.

“Сериозен шамар за нас. Когато един отбор губи, треньорът първи е виновен. Ако втора-трета година се случват такива неща накрая на сезона треньорът няма как да не е виновен. Аз не съм човек, който лесно се наема за тези решения. Но ако продължаваме да показваме спад в играта, а треньорите продължават да казват, че нищо особено не се е случило…

"Вальо Златев и Лукойл направиха суперотбор, което беше пагубно за българския баскетбол. След това същото направи Тити и Цецо от банката - взимаха много скъпи чужденци за само няколко месеца и обръщаха цялото първенство. Така не можем да направим продукт, който да продаваме - намират някакъв спонсор и с куп пари стават шампиони. Това не е феърплей спрямо такива хора като мен, които също се занимават и дават пари, но несравнимо по-малко", каза Георгиев.