НБЛ наложи наказания на Лукойл Академик

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи няколко глоби и наказания след финалните плейофи на шампионата.Санкция отнесе шампионът Лукойл Академик.

Ето решенията:

По доклад на Любомир Амиорков, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Лукойл Академик и БК Балкан на 19.05.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1."Хвърлена пълна бутилка с минерална вода от 0.5 л на терена от трибуната над скамейката на домакините" Решение: По точка 1, съгласно чл.36.8 от ДАП,ДАС наказва БК Лукойл Академик с имуществена санкция в размер на 500 лева.

По доклад на Иван Бакърджиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Балкан и БК Лукойл Академик на 22.05.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения: 1."Техническо нарушение на старши треньора на БК Балкан"

2."Техническо нарушение на номер 3 Шакич, от отбора на БК Лукойл Академик"

3."За допуснат пропуск в доклада на дежурния представител: неописано получено техническо нарушение на Шакич от отбора на Лукойл Академик"

Решение: По точка 1, съгласно чл.35.3 от ДАП,ДАС наказва старши треньора на БК Балкан, с глоба в размер на 300 лева (трето за сезона). По точка 2, съгласно 34.1 от ДАП, ДАС наказва Шакич от отбора на БК Лукойл Академик с глоба в размер на 100 лева.

По точка 3, съгласно чл.39.3 от ДАП, ДАС наказва Иван Бакърджиев- ДП на БФБ, с лишаване от длъжностни права за срок от три месеца, считано от началото на сезон 2016/2017 на НБЛ и глоба в размер на таксата-хонорар за съответната среща./БТА

Свързани материали

  • СНИМКИ: Лукойл отново на българския баскетболен връх! СНИМКИ: Лукойл отново на българския баскетболен връх!
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЛукОйл Академик

БГ баскетбол