Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров благодари на ръководството на клуба за предоставения шанс през последните 11 години, 7 от които като старши треньор на отбора. Удо сподели, че е уведомил шефовете относно това, че сезон 2022/23 е бил последният му начело на тима.

“Те искаха повече да спечелят. Играеха с повече желание и енергия в двата мача. За мен това беше основното. Имат най-класния гард в първенството в лицето на Брандън Йънг, Чо и Сотиров също играха силно. И двата отбора са били с очаквания, че ще играят истински финал. Разочарованието очевидно е голямо, но те се съвзеха по-бързо и заслужено спечелиха третото място.

В плейофите бяхме близо да се преборим за финал. В четвъртия мач бяхме безобразно ощетени от съдиите. Не казвам, че щяхме да спечелим серията, а че щеше да е заслужено да играем пети мач. Черноморец игра много силно и беше много труден съперник, но щеше да е нормално и заслужено да играем пети мач.

Аз съм уведомил ръководството, че това ми беше последната година като старши треньор на Рилски спортист. Искам да благодаря на Петър Георгиев и Борислав Чилингиров за шанса, който ми дадоха. През тези 11 години сме имали много хубави моменти, много медали и успехи, имали сме и трудности, но хубавите моменти са били много повече. Искам също да благодаря на целия ми щаб, на Любомир Киров, който работи всеотдайно, професионално, израсна доста през годините и смятам, че е готов за следващата стъпка.

Специално благодаря на Георги Митров и Филип Георгиев - нашите физиотерапевти, които освен че се грижат за възстановяването на играчите, помагат много и за колективния дух. На Благовест Главев - кондиционния треньор, който винаги намира време да работи с играчите. Благодаря и на всички играчи, които през годините са минали през Рилски спортист. Благодаря на всички хора, които са били добронамерени и са били до нас през годините. В момента се ориентирам към почивка”, заяви Хаджисотиров.