Наставникът на мъжкия отбор на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров заяви, че голямата цел пред отбора този сезон е спечелването на Националната баскетболна лига. 

42-годишният Хаджисотиров беше избран за "Треньор на 2022 година" в класацията на БФБаскетбол, след като изведе самоковския тим до победи за Купата и Суперкупата на България, както и до финала в първенството.

"Благодарен съм за това признание на играчите и на щаба, с които работя, на ръководството на Рилски спортист, както и на най-близките ми хора, които винаги са ме подкрепяли. За мен е чест да бъда отличен сред такива легенди на българския баскетбол", каза той пред БТА и добави, че фокусът му вече е изцяло върху предстоящия турнир за купата на България, който ще се проведе в София през следващата седмица.

"Мисля, че няколко отбора са фаворити и по-изявени, не сме само ние. Ние обаче сме единствените, които не се подсилихме с нови играчи преди затварянето на трансферния прозорец. Готвим се както за всеки друг турнир. Печелили сме го през последните две години, знаем как става това. Тук е много важно да се фокусираме мач за мач и мислим изцяло за предстоящия четвъртфинал с Черноморец."

"Амбициите ни със сигурност са за спечелване на титлата в първенството. Спечелихме всичко останало - и Купа, и Суперкупа. Единствено титлата не успяхме да спечелим, така че всички имаме голямо желание и сме мотивирани. Но е важно да имаме късмет и да бъдем здрави, за да можем да се борим. За момента кадровите ни проблеми са минимални и това е нормално за един толкова дълъг сезон."

Наставникът бе попитан и дали се вижда на треньорския пост в друг отбор, било то национален или клубен, на което възпитаникът на университетите в Бостън и Мейн отговори уклончиво.

"За да бъдеш успешен в дадена професия, каквато и да е, трябва да имаш високи цели и амбиции. При мен нещата се съчетаха така, че хобито и страстта ми станаха моята професия. Имам високи цели и амбиции, но гледам да се наслаждавам на момента и да си върша работата по най-добрия начин. Вече какво е писано да стане в бъдеще, ще видим", завърши Хаджисотиров.

Автор: Георги Крумов