За българския баскетбол ЦСКА и Левски са постоянни величини, коментира легендарният Петко Маринов по повод завръщането на "червените" в Националната баскетболна лига през този сезон след 13 години отсъствие от елита при мъжете.
 
"ЦСКА отсъстваше много видимо, драстично от баскетболната карта на България. Смятам, че в началото на новата година ще видим ЦСКА, какъвто всички очакваме да бъде. Вярвам че всеки, който обича свещените четири букви, ще подкрепя отбора", заяви в "Арена спорт" Маринов.
 
Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски определи като тягостен период последните 10 години, в които  „червените" водеха борба за съществуването си.
 
„Беше много дълъг и тягостен период без ЦСКА. В един момент дори аз си мислех, че никога няма да свърши. Липсата на ЦСКА бе проблем на баскетбола не само в София, но и на национално ниво. Сега имаме нужда само от спокойствие, за да изградим основата на този отбор. Догодина ще гоним успехи и участие на европейската сцена. Разчитаме феновете да бъдат търпеливи и да подкрепят този млад отбор. Ние със сигурност ще им се отблагодарим и ще отговорим на очакванията им“, заяви Барчовски.