"Неприятна загуба, защото започнахме много добре мача. Мисля, че нещата, които имахме като идеи, се случваха и направихме разлика", коментира старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след поражението на четвъртфиналите в турнира за Купата на България от Черноморец. Така Рилски спортист няма да може да защити трофея, който спечели през 2022-а и 2021 година.

"През втората част останаха само 10 точки. Грешките, които коригирахме от миналия мач, започнахме да ги повтаряме. Взеха ни много борби в нападение също. Учудвам се, че губим с такава малка разлика, въпреки че бяхме в ситуация да спечелим. Взели са ни 19 борби в нападение, имаме 21 технически грешки. Пропуснахме много отворени стрелби, но това не ме учудва, защото този турнир е такъв, че в един мач се решава всичко. Ние го печелим три пъти в последните няколко години и два пъти поред. Напрежението е във фаворита на хартия и това се отрази най-вече в нашето нападение днес. Имахме ситуации, които изпуснахме. Въпреки това, можехме да спечелим още в редовното време. Не се случи. Поздравявам отбора на Черноморец. Вкараха няколко трудни стрелби, имаха и късмет в края", заяви още Хаджисотиров.

"Треньорите виждат много добре, защото двама сме завършили курса на ФИБА и това сме специализирали, а третият натрупа много опит. Нещото, което се вижда е, че сме единственият отбор, който не се подсили с някакви играчи. Другите се подсилиха с класни чужденци, които правят разлика, особено в нападение. Ние решихме да пробваме по този начин да завършим сезона, така че нашият шанс е да компенсираме с много работа и по-добра отборна игра. Няма как един отбор цял сезон да е във възходяща линия. Има спадове и амплитуди. Ние в момента сме малко надолу, а лошото е, че е преди Купата. Ние в предни години по време на плейофите не бяхме в оптимална форма. Да се надяваме, че тази година нещата ще се сменят. Да, сега загубихме на Купата, но ще успеем да сме в по-добра форма за плейофите", продължи наставникът на Рилски спортист.

"Не се притеснявам за мястото си. Има война в Украйна и ужасяващи неща по света. Дали ще те сменят като треньор и ще загубиш работата си, има много друга по света. Джордж Карл, когато го избраха през 2012 г. за най-добър треньор в НБА, един месец по-късно го уволниха. Той тогава каза, че най-сигурното в треньорската професия е, че ще те уволнят. Аз си върша работата супер съвестно и по най-добрия начин. Вярвам в играчите и момчетата и ще продължа да го правя. Дали ще съм тук или на друго място, винаги ще бъда професионалист", завърши Людмил Хаджисотиров.