Балкан и Рилски спортист излизат един срещу друг в мач №4 от финалната серия за титлата в Националната баскетолна лига (НБЛ). Голямата битка е тази вечер от 19:00 часа в зала "Арена Ботевград" и ще се предава пряко по MAX Sport 2. 
При победа домакините ще бъдат коронясани като новия шампион на България. Успех на лидера в редовния сезон - Рилски спортист пък ще означава, че ще имаме пети решителен мач между двата отбора и той ще бъде в Самоков.  Двубоят тази вечер отново ще играе пред празни трибуни заради наказанието, което изтърпява отборът на Балкан. 
 
Ако домакините спечелят титлата, тя ше бъде шеста в историята на клуба. За последно ботевградчани станаха шампиони през 2019 г.
 
В Рилски спортист са амбицирани да победят, за да запазят надежди за исторически първи шампионски триумф и достигането до требъл, след като самоковци вече спечелиха Купата и Суперкупата на България. Тимът от Самоков спечели първия мач от финалната серия със 78:69, но загуби следващите две срещи.
 
Битката между центровете Крисчън Джоунс и Трей Портър отново ще е ключова за изхода на сблъсъка. Засега по-опитният Джоунс има превес и е основният фаворит за наградата MVP на финалната серия.