Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков посрещна новината за триумфа на Александър Везенков и Георги Иванов в Анкетата за Спортист на годината с усмивка и в компанията на бащата на Везенков – Сашо Везенков.

Както по-рано бе обявено, Александър Везенков триумфира в традиционната анкета сред спортните журналисти и заслужи най-голямото спортно признание в България с голяма преднина. Георги Иванов пък стана Спортист номер 1 с увреждания, докато националният отбор за мъже е втори за годината.

„Радостен съм. Това е уникален успех. Хората да оценят неговия принос за баскетбола, неговата изява в последните години ... Голям успех. Но и задължаващ. Сега трябва да видят младите. Пътят е осветен, само трябва да си отворят широко очите. Доволен съм много, че младите имат истински пример, сегашен, без да се връщаме в миналото. Трябва само да вървят упорито напред. Могат. Това е посланието на този успех“, коментира Глушков пред сайта на федерацията по баскетбол. 

„Признанието за националния отбор също е огромно. След толкова години в силна конкуренция, с много себераздаване и упорита работа. Сега - пътят е осветен за младите, само остава да тръгнат и да вървят по него“, добави единственият засега българин, играл в НБА.

По адрес на успеха на Георги Иванов, Глушков каза: „Успехът и стремежът на Гошко са за пример. Той и всички от отбора ни по баскетбол на колички дават пример за ентусиазъм и самоотверженост. Те работят много, мечтаят и постигат. Имаме вече трасиран път.“