Помощник треньорът на баскетболния ЦСКА Геоги Давидов заяви, че има много добри спомени от мачовете срещу Левски като състезател заради очакването преди самите срещи, атмосферата в залата и еуфорията след победа над „сините“.

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг след 13 години прекъсване и за първи път този сезон в понеделник, 21 ноември от 19:00 часа в зала „Универсиада“ в мач от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

„Спомените ми са много добри. Имаше невероятна атмосфера. Играеше се на пълен предел на силите и имаше един страхотен заряд, който водеше до едно уникално усещане. Бяхме заедно с публиката и беше супер Когато сме ги побеждавали се чувствахме много добре и много щастливи“, спомни си Давидов през клубния сайт на „червените“.

Според него фактът, че нито един от играчите на ЦСКА не е играл в такова дерби не е толкова голям проблем. „Може би е добре от една страна, защото ще изпитат едно чувство, което не са изпитвали досега, но това все пак игра, това е баскетбол. Просто зарядът ще бъде по-различен“, уверен е треньорът.

Георги Давидов очаква подкрепа от трибуните, защото като играч е изпитал какво е „червената“ публика да бъде зад гърба ти. „Самият мач е достатъчна мотивация за хората, които обичат ЦСКА. Каним всеки човек, който обича ЦСКА и иска да ни подкрепи да дойде в залата“, заяви още Давидов.