Гардът на баскетболния Рилски спортист Деян Карамфилов, който бе избран за най-полезен състезател във финала за Суперкупата на страната, смята, че съставът от Самоков е в по-добър ритъм. Карамфилов завърши със 7 точки, 2 борби и 12 асистенции за успеха на Рилски спортист над Балкан в Ботевград.

"Смятам, че ние сме в по-добър ритъм, защото изиграхме силни срещи с европейски отбори. Второто е, че те бяха без двама играчи, а в днешното време само с един гард е трудно да се играе. И естествено - нашата агресивна игра, това беше ключово", каза баскетболистът, а на въпрос на кого би посветил победата, той отговори: "Не знам, може би на себе си за цялата работа през всички тези години."

Попитан за новите си съотборници и как се сработват играчите в Рилски спортист, Деян Карамфилов коментира: "Всичко в отбора е наред. Все още се напасваме. Разбираме се новите момчета. Американците тепърва опознават града, нашата култура като цяло, иначе с българите се познаваме от националния отбор и нямаме никакви проблеми. Много сме сплотени и това мисля, че се видя."

"Мисля, че тази година ще сме повече фокусирани върху края на шампионата, защото може би това е най-голямото нещо, което липсва на Рилски спортист", завърши баскетболният национал.