Фенклубът на баскетболния шампион Балкан създава организацията в подкрепа на кампанията на Община Ботевград за самотно живеещите възрастни и лица поставени под карантина. БК Балкан също ще подкрепи инициативата, съобщават от клуба.

От днес Общината създава организация за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта, на самотно живеещи възрастни хора без близки, както и на лица, поставени под карантина от органите на граничния здравен контрол, за които са постъпили данни в Общинска администрация - Ботевград, за периода на обявеното извънредно положение (до 13 април).

"Всеки, който иска да подкрепи инициативата на Община Ботевград и да се включи към организацията на феновете, може да се свърже с председателя на Фенклуб "Балкан" Видин Велчев на тел. 0886259957. Ние призоваваме в инициативата да се включат само хора, които нямат никакви симптоми на вирус и да спазват всички мерки за превенция от заразяване с COVID-19", се казва в съобщението на баскетболния клуб./БТА