"Първо искам да кажа, че това е много важна победа за нашия клуб, защото откакто съм треньор, винаги сме губели първия мач за Купата", заяви старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Рилски спортист на четвъртфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже и класирането на полуфиналите.

"Предупредих момчетата, че имаме да изиграем три финала, а първият беше срещу Рилски спортист. Утре ще бъде вторият финал за нас. Нямам предпочитания за съперник. Нека по-добрият отбор победи и утре ще се срещнем на полуфиналите", каза още Евтимов.

"Часът беше много неудобен за игра. Ние не успяхме да тренираме в 13:00 часа в последните три дни, защото нашата зала беше заета и знаех, че това ще ни изиграе лоша шега. Очаквах подобно начало на мача и затова взех толкова рано таймаут, за да ги събудя. Във втората част започнахме да играе баскетбол и затова се поздравяваме с победата, защото спечелихме борбата и направихме по-малко грешки. Надявам се да стигнем възможно най-напред в турнира. Утре имаме мач, нека да го изиграем и от там нататък каквото стане", завърши Васил Евтимов след победата в "Арена София".