Тежкото крило на Балкан Ботевград Димитър Димитров подчерта удовлетворението, което изпитва след победата над Левски Лукойл в третия мач от финалната серия на Националната баскетболна лига. Домакините надиграха „сините” с 81:77 и са само на успех от шампионската титла на България.

Ботевградчани доминираха в първите три периода на мача и дори стигнаха до преднина от 23 пункта. Във финалната четвърт Левски съумя да стопи изцяло изоставането си, като дори изравни резултата 49 секунди преди финалната сирена.

„Спечелихме мача през първото полувреме. След това играхме окей в третия период, а после дойде един голям спад в играта. Позволихме на съперника да ни натисне, да свали разликата. Важното е, че спечелихме. Резултатът е 2:1 (победи – б.р.) за нас. Имаме още една крачка да направим. Докато не я направим, нищо не сме постигнали”, коментира националът Димитър Димитров.

Димитър Димитров

източник: Нова Броудкастинг Груп

„Спадът не знам на какво да го отдам – на отпускане или нещо друго. Факт е, че Левски заигра по-кораво в защита. Това не бих казал, че ни притесни, по-скоро ни наруши нападенията. След това ни вкараха няколко лесни кошове. Трябва да си извадим поуките, за да не повтаряме този спад в четвъртия мач”, добави 26-годишният баскетболист.

„Всички видяха атмосферата в залата. Прегракнаха всичките по трибуните. Ние играхме без никакво напрежение. Надявам се и четвъртия мач да е така”, пожела си Димитров.