Баскетболният ЦСКА направи сериозна заявка за върха в класирането през новия шампионат. Още с първия летен трансфер Росен Барчовски вдига сериозно летвата на очакванията към бронзовите медалисти от изминалото първенство в НБЛ. Към "червените" се присъединява топ реализаторът Георги Боянов. Двуметровото крило е на 30 години, завършил е спортното училище на ЦСКА, минал е през колежанския баскетбол в NCAA, има кариера в чужбина, a в България е играл с екипите на Черно море и Черноморец.

През миналата кампания изведе тима си до финал, като записа средно 16,6 точки, 7,4 борби и над 2 откраднати топки на мач. Боянов бе единственият българин в топ 10 и по трите показателя за сезон 2022/23 в НБЛ.

"Характерът на Георги Боянов отговаря на името и амбициите на ЦСКА", изрази задоволството си от трансфера наставникът Росен Барчовски. Според треньора, той е баскетболист, който непрекъснато развива играта си и с екипа на "армейците" ще направи най-силния сезон в своята кариера.

"Много се радвам, че отново мога да бъда в редиците на ЦСКА. Това е отборът, с който започнах моя баскетболен път. Този сезон ще дам най-доброто от себе си, за да спечелим титлата" заяви Георги Боянов след като подписа двугодишен договор с "армейците".