ЦСКА нанесе първа загуба на Левски от началото на сезона в НБЛ. "Червените" се наложиха над "сините" с 85:72 в столичната зала "Триадица" във вечното дерби на българския баскетбол. Двубоят беше от 4-ия кръг на първенството. 

Дебют за победителите направи Божидар Аврамов, а аут от мача бяха Венцислав Петков и Маркъс Хамънд. 

startphoto.bg
91 снимки

Възпитаниците на Росен Барчовски поведоха още в самото начало на мача и позволиха на Левски само веднъж да излезе напред в резултата в хода на срещата. В края на третата четвърт и четвъртата част "армейците" натрупаха аванс, който се оказа непреодолим за отбора на Димитър Ангелов. 

Така и двата отбора са с баланс от 3 победи и една загуба от началото на сезона. 

Кейлъб Уесън беше най-резултатен за победителите с 24 точки, а към тях добави 9 борби. Брандън Йънг реализира 20 точки, а към тях добави 9 асистенции. Васил Бачев вкара още 15 точки, а Георги Боянов се отчете с "дабъл-дабъл" - 13 точки и 10 борби. 

За Левски Златен Георгиев вкара 18 точки, а Алън Арнет добави още 17 точки. С 12 завършиха Джон Флорвиъс и Момчил Кадиев. 

ЦСКА започна по-добре срещата и се възползва от лошата защита на Левски, за да поведе с 12:7. "Сините" успяха да изравят при 14:14, но до края на първата четвърт гостите направиха серия от 6:0 за 14:20 след 10 минути игра. 

Във втория период ЦСКА продължи да играе по-добре и поведе с 33:24, а полувремето дойде при 38:29 в полза на отбора на Росен Барчовски.

Със силни изяви на Златин Георгиев и Димитър Маринчешки Левски се доближи на четири точки от своя съперник - 39:43. Маринчешки извърши петото си лично нарушение, а Асен Великов вкара две точки за 49:48 в полза на "сините". В ключов момент обаче ЦСКА намери стрелбата си от тройката, като Брандън Йънг, Васил Бачев и Божидар Аврамов бяха точни зад дъгата за 50:57 в полза на гостите. Момчетата на Барчовски водеха с 51:59 преди началото на финалната четвърт.

В началото на последната част ЦСКА продължи да поддържа аванса си от девет точки - 57:66. Левски отново намали изоставането си до 67:71, когато Константин Папазов беше изгонен от залата от съдията Мартин Хорозов. Последваха няколко успешни атаки на гостите, които поведоха с двуцифрена разлика 68:81. До края на срещата "армейците" поддържаха аванса си и стигнаха до успеха с 85:72.