Треньорът на баскетболния Берое Бойко Миленков отличи финансовите проблеми в клуба като една от причините за загубата на старозагорци от Левски в четвъртфиналите за Купата на България. 

Берое загуби от Левски със 78:85 и отпадна от турнира, а Миленков обясни, че много от играчите дори не ходят на тренировки, защото не са получили заплатите си. Треньорът не изключи варианта отборът да не доиграе двубоит от първенството, ако дължимите суми не бъдат изплатени бързо.

“Старая се да съм усмихнат винаги. От две седмици имаме три тренировки, и то преди такъв мач. Всеки един отбор има такива проблеми - забавяне на пари. Апелирам към родители и приятели да осъзнаят, че това не е правилно. Ако бяхме тренирали, щяхме да изглеждаме доста по-добре. Изглеждаме по един катастрофален начин в момента", заяви Миленков след загубата от Левски.

start-photo.bg
59 снимки

"Някои играчи не тренират, защото два месеца им бавят заплатите. Аз съм убеден, че всичко ще се оправи. Левски също не са в цветущо състояние, но се борят. Има вариант играчите да откажат да доиграят сезона, но това трябва да стане поне до един месец. Не искам да прекратяваме участието си в първенството, но може и да се наложи", допълни треньорът.

"Не споменавам имена, но съм разочарован от решението на някои играчи да не тренират. И то преди такъв важен мач, и то срещу Левски, които ми се струваха най-победимият отбор от всичките. В Стара Загора за футбол не могат да се намерят пари, какво остава за баскетбола и останалите спортове”, завърши той.