Отборите на БК ЦСКА и БК Черно море ще се изправят един срещу друг в мач от 10-ия кръг на Националната баскетболна лига. Срещата е с начален час 19:00 и може да я наблюдавате на живо по MAX Sport 2.

Домакините от София имат едва една победа в последните си пет срещи, но като домакини са записали два успеха и две поражения. "Червените" ще разчитат най-вече на центъра от Бахамски острови Зейн Ноулс, който е основен реализатор на тима, отбелязвайки минимум по 12 точки във всеки от последните си пет мача. ЦСКА се бори за участие в плейофите на НБЛ и това е добър шанс за него да успее да се отскубне от преследвачите си.

Черно море е в ужасяваща форма като гост, като отборът няма победа през настоящия и изминалия сезон. Именно това го прави да изглежда като аутсайдер в тази среща. Положителното при "моряците" е, че през миналата кампания имаха едва един успех, а вече за 8 срещи през този сезон са натрупали три победи. Най-силното оръжие на Черно море определено е Михаил Молдов, който в ролята си на шутинг гард редовно се превръща и в най-резултатен за отбора си.

Срещата обещава да е изключително интересна, като надеждите на Черно море за успех за пръв път от две години насам каго гост в лигата, минават през трудното препятствие ЦСКА.