Спартак Плевен приема Рилски Спортист в зала "Балканстрой" в мач от 9-ия кръг на Нациолната баскетболна лига. Срещата е с начален час 19:00 и ще може да я наблюдавате на живо по MAX Sport 2.

Домакините от Плевен все още нямат загуба в първенството пред собствена публика. Последната такава дойде именно от Рилски спортист в мач от полуфиналния плейоф в НБЛ. През настоящата кампания Спартак Плевен има поражение само от Балкан. Единственият чужденец в състава е Дейвид Хоутън, който може да играе, както като тежко крило, така и като център.

Фаворитът в този мач Рилски Спортист е финалист от миналия сезон в НБЛ. Отборът е вес още непобеден в седемте си мача дотук, като в последните си две срещи отбеляза общо 195 точки. Центърът Димажио Уигинс определено е човекът във форма, като именно той е с най-много точки за отбора във всеки от последните три мача в първенството. Националът Чавдар Костов също е една от основните фигури в състава на Людмил Хаджисотиров.

Срещата обещава да е изключително интересна, като Рилски Спортист има едва една загуба в последните си 21 мача срещу Спартак Плевен. Който спечели срещата, ще оглави и класирането в Националната баскетболна лига.