Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски увери, че отборът ще се подготви много сериозно за четвъртфиналния си двубой срещу Спартак Плевен в турнира за Купата на България при мъжете. Мачът е на 21 март, когато ще се играят и останалите срещи от четвъртфиналите, а домакин на Финалната осмица на състезанието ще бъде „Арена София“.

„Спартак Плевен е много корав отбор и ние ги бихме сравнително лесно, а два пъти това трудно се случва, но жребият е такъв и го приемаме. Ще подходим много, много сериозно, а то няма и как да бъде по друг начин“, каза още Барчовски, а по повод критиките, че всички срещи ще бъдат през делнични, той отговори:

LAP.bg
18 снимки

„Досега Финалната осмица се провеждаше в пет дни и няма как дни пет дни да бъдат уикенд. И досега първите три дни бяха през седмицата. Не си спомням да е имало кой знае какви упреци в тази насока. Второ, полуфиналите са от 18:00 и 20:15 часа, а финалът е от 19:00, така че е абсолютно нормално да дойдат хора и извън София. Не е толкова страшно. Ние положихме всички усилия да бъде събота и неделя, но има художествена гимнастика и не можахме да се справим.“

„Приехме, че е по-важно да направим това събитие в тази зала, а това, че е през седмицата не е толкова голям проблем. Ще има свободен вход за всички баскетболни школи от София и извън София. Ще влизат от отделен вход заедно с техните треньори. Надявам се еуфорията от мача с Португалия в Ботевград да се пренесе и тук. Разбира се, предстои максимална разгласа, реклама и каквото успеем да направим за тези 10 дни. Организацията не е лесна“, коментира Росен Барчовски и добави:

„Тази идея беше инициатива на Сашо Чакмаков и Тити Папазов, а аз малко се дърпах, защото ми се струваше доста трудна работа турнирът за Купата да се проведе в „Арена София“, но после се запалих и участвам в цялата организация.“

 

БТА / Автор: Кремена Младенова