Треньорът на БК ЦСКА – Росен Барчовски, говори обширно след победата във Вечното дерби над Левски. Специалистът категорично отхвърли възможността да се е получило подценяване в „червения“ лагер.

Барчовски се изказа много ласкаво за целия отбор на Левски и ръководството на „сините“, той също сподели мнение, че Александър Везенков заслужено е взел приза „Спортист на годината“, ала и останалите като Карлос Насар и Нургюл Салимова са големи посланици на спорта.

„Невинаги става така, както му се иска на човек. Те (б.р. - Левски) имат много проблеми. Най-лесно се решавт с победа над ЦСКА, изпуснаха много мачове. Играят добре, правилно и умно. Митко е специалист, лимитираха ни. Имахме непринудени грешки, водещи до лесни кошове. Поздравявам Виктор Гергов, работи много в посока механика. Имаме много голям потенциал и в двете фази на играта“.

„Не е лесно, може да се получи подценяване. С много приказки не се допуска подценяване. Днес подходихме много сериозно, но и Левски игра добре. Божидар Аврамов има леко разтежение, спестихме го“.

„Ще се готвим много сериозно. Знаем, че ще е трудно. Те са със самочувствие вече. Ще трябва да дадем всичко от себе си“.

„Класацията е много сложно нещо (б.р. - Спортист на годината). Изключително субективни са. Милениума, 2000-а година, някой искаше за футболист на столетието да прави класация. Сблъскаха се Гунди и Стоичков – несравними. Двама велики, играят по различни времена. Тук играят в индивидуални, колективни спортове. Спортът е несравним. Конкуренцията е зверска. Субективна оценка, аз съм доволен. За мен е справедлива. За да станеш най-добър баскетболист на Евролига, в Европа демек, и да отидеш да подпишеш 20 милиона в НБА. Или като Григор да печелиш невероятни турнири. И щангистът, и шахматистките са чудесни, и плувците, но не трябва да влизаме в спор. Трябва да оценим, че най-големите посланици са Везенков и Григор. Преди бяха Стефка Костадинова и Стоичков, нещо голямо, но и това е голямо“.

„Ние бяхме така години наред. 12 години. Сега Левски изпадат в такава ситуация. Много е трудно в София. Тити се бори. Ако си в провинцията – има кмет, община. Тук не може да се обърнеш към никой. Частни фирми, но и те са на изчезване. 4-500 човека имаше днес, пак беше атмосфера, лошо е, ако единият отбор изчезне, надявам се да не се случи“.