Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски взе участие в съвместната пресконференция с Левски преди финала за Купата на България утре. Срещата е в петък, 24-и март е от 18:00 часа в "Арена София". Барчовски призова феновете да изпълнят залата за големия сблъсък. 

"Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-хубава зала у нас да стигне до максимален брой хора. Ние имаме нужда да привлечем млади хора, деца, семейства и такива, които са отвикнали да идват на мачовете. Това нещо се случи в тия първи два дни и затова решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. Важно е да се популяризира това нещо. Важно е тази инерция от класирането за ЕвроБаскет, от мачът България - Португалия, да работим всички заедно", коментира той.

start-photo.bg
23 снимки

"Ние трябва да правим продукт. Не трябва да говорим негативно. Негативно може да се говори в кухнята, да си казваме кривиците, но всички ние трябва да създаваме продукт. Ако нас ни няма, и вие няма да имате работа, така че това е взаимно. Ако сме умни, трябва да правим продукт", допълни треньорът на "червените".

"Знам много добре, че лошата новина, критиките, скандалите се консумират повече. Не ми харесва това нещо. Аз лично съм настроен позитивно. Призивът ми е утре да напълним залата. Мечтите трябва да бъдат големи - за да стигнеш донякъде, трябва да са големи мечтите. Призовавам всички да са на мача утре", сподели още Барчовски.

Ние така започнахме, че можеше въобще да не се класираме сред осемте. По някое време класирането ми се струваше успех, сега обаче се докарахме до положение да мечтаем за титла. Аз не смятам, че ние бяхме фаворити, бяхме един от фаворитите. ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол. Нашият отбор е здрав, днес почиваме, утре малко ще тренираме за един сериозен противник", завърши наставникът на ЦСКА