Наставникът на баскетболния ЦСКА – Росен Барчовски, изказа своето задоволство от победата срещу Левски във Вечното дерби. „Армейците“ надделяха със 78:52 над своя противник и си върнаха за загубата по-рано през сезона. Опитният наставник сподели, че защитата е била ключът към успеха.

„Защитата основно бе част от успеха. Моите уважения, но те не са широк състав, липсваше им Алън Арнет. Ние пазихме много добре. В тази зала се играе трудно, навремето имаше криви зали, тук размерите са нормални. Добри изяви на младите играчи. Мартин Сотиров, Виктор Гергов, Дамян Минков...получават време. Зейн Ноулс е класа за България. Имаме потенциал, но смятам, че с времето ще надграждаме. Отборът върви бавно нагоре, искаме да е стремглаво, но не става“.

starphoto.bg
35 снимки

„Знаете каква е цялостната ситуация с ЦСКА. Не искам да коментирам, една такава победа води до самочувствие, дори и за школата, които виждат добри пример. Тези неща са заразителни“.

„Брандън Йънг на 30-и може би ще играе. Участва на почти 100% в тренировките. Малко по-дълго ще се възстановява Венци Петков“.

„Виждал съм огромни разлики и много силни отбори. Не обичам голяма разлика в началото, защото другият отбор взима мерки, получава се отпускане. Но да, началото е важно, но не е и всичко“.