Треньорът на БК ЦСКА – Росен Барчовски, определи разгромната победа над Черно море Тича като лесна, но само заради многото контузени във варненския състав.

Специалистът обясни и какви трудности с травми изпитват „червените“. С контузии за ЦСКА са Маркъс Хамънд и Георги Боянов.

„Лесно беше. Пак започнахме отпуснато мача, но беше лесно, защото те имат проблеми с контузени играчи, пътуваха в деня на срещата и нямаха сила да се борят. Ние имаме дълбочина на състава, въпреки отсъстващите фигури при нас - Георги Боянов и Маркъс Хамънд, ние имаме доста по-широк състав, по-класен и е нормално. Това, от което не съм доволен е началото на мача. Така почнахме с Миньор и загубихме, днес разбира се се оправихме, но там трябва да работим. Това е единствено мотивация и психология, нищо друго“.

„Георги Боянов има едно съвсем леко разтежение на адуктора, което е почти отшумяло. Още ден-два и започва да тренира. Маркъс е с тежък вирус, премина в бронхопневмония“.

„Беше за малко, на силни антибиотици и на системи. В понеделник ще му се прави снимка, дано да е отшумяла тази пневмония“.

“То е ясно, че ще подходим максимално сериозно. Имаме девет дни да се възстановим и да се съберем в пълен състав. Ще работим целенасочено за Рилски спортист. Имат нов треньор , в такъв случай има промяна и на тактиката, и на настроението и на мотивацията. Очаквам много трудна среща“.