Баскетболният шампион Балкан Ботевград привлече 20-годишния Георги Герганов. Той ще носи екипа на ботевградчани в продължение на три сезона, съобщиха от клуба.

Георги Герганов е сочен за един от най-перспективните млади играчи в България. Висок е 192 сантиметра, играе на позиция гард и е роден през 2003 година в Сливен.

През миналия сезон Герганов бе част от мъжкия тим на Ямбол. Той участва в 27 срещи от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), в които записа средно 10 точки, 3.6 асистенции и 2.9 борби за 21 минути на терена. Георги Герганов бе и основен играч в националния отбор на България за младежи до 20 години през настоящото лято.

От Балкан обявиха още, че абонаментните карти за мачовете на мъжкия отбор за сезон 2023/2024 вече са готови за пускане в продажба. С тях се осигурява присъствието на всички домакински срещи на отбора - от НБЛ, за Купата на България, Суперкупата и в мачовете от турнира за Купата на ФИБА Европа, както и за приятелските срещи.

Абонаментните карти са два вида. Едните са на цена 200 лева, другите са от типа ВИП карта е с цена 1000 лева. При вторите се осигурява място в кресло, непосредствено до игралното поле. На картата ще бъде брандирано името на собственика. Притежателите на абонаментни карти ще могат да ползват 20 процента отстъпка при закупуването на фен артикули на Балкан.

Цената на единичните билети за мачовете на отбора ще бъде 10 лева.

Продажбата на абонаментните карти ще се проведе в периода 18 - 21 септември в офиса на Балкан в "Арена Ботевград", от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 18.00 часа. Продажбата ще продължи и в периода 25-29 септември, при същите часове и на същото място.