Балкан и Рилски спортист се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на България по баскетбол. Двубоят е е тази вечер в "Арена Ботевград" от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.
 
Досега носителят на Купата на България - Рилски спортист е триумфирал с трофея веднъж - през миналия сезон, когато самоковци победиха Левски. Шампионът Балкан пък никога досега не е печелил Суперкупата.
 
През миналата седмица тимът от Ботевград завърши трети на турнир в чест на клубната легенда Георги Христов. Балкан първо загуби от северномакедонския Пелистер със 71:76, а след това измъкна победата със 78:76 над Черноморец. 
 
С повече настроение в днешния мач ще влезе Рилски спортист, който се осигури място в груповата фаза на ФИБА Къп като един от трите "щастливи губещи" от квалификациите. Самоковци победиха Уулвс с 15 точки разлика, а след това загубиха от Апоел Хайфа.
 
Психологическото предимство обаче е на страната на Балкан, който надви Рилски миналия сезон във финала на първенството след 3-1 успеха.