Гардът на Левски Асен Великов се завърна в отбора на сърцето си след преминаването на новия спонсор Лукойл в "синия" клуб. Той сподели как се чувства отново с екипа на любимия тим, покани феновете на дербито за Купата с Балкан в сряда и призна, че се надява на любовта на феновете на 14 февруари, Денят на влюбените, когато е първият полуфинал.

"Усещането е страхотно. Радвам се, че отново имам възможността и ми дават шанс да играя за Левски. Вярвам, че ще показваме още по-добри резултати и вярвам, че залата отново ще е пълна и ще доставяме удоволствие на всички левскари в България," заяви Великов.

Защо още няма много фенове в залата? "Вярвам, че това може да се промени с мачовете и победите. Отборът ни е доста добър, трябва ни още малко време да се сработим. С добри игри, с победи, ще накараме хората да се върнат в залата и когато дойдат важните мачове със силни съперници, те ще са там. Отдавам го на това, че още сме колебливи. Хората искат да виждат победи и атрактивна игра. Тепърва те ще харесват играта, която показваме и ще идват. Благодарение на нашата игра ще ги върнем в залата."

Във вторник предстои и волейболно вечно дерби между Левски и ЦСКА, а скоро стартира и пролетният полусезон за футболния Левски. Желанието на Асен Великов е всички "сини" отбори да са обединени в целта си - първото място: "Това е едно от нещата, които ние като левскари трябва да се обединим на всеки един спорт. Без значение от моментното състояние трябва да го подкрепяме. През годините сме показали, че Левски, това е България. В тежките моменти трябва да се покаже кога феновете са зад отбора. Моментът е труден за колективните спортове. Но трябва да го преодолеем този период, всички ние, феновете, играчите, защото аз съм фен на Левски, трябва подкрепя отбора, за да стигнем до желаните първи места във всички спортове."

"Пожелавам на феновете на първо място да са здрави и щастливи с отбора на сърцето си. Ще се опитаме да покажем любовта си към Левски на терена, и хората в залата да си тръгнат с усмивка. Всеки един от нас да усети любовта, те нашата към тях, и ние тяхната към нас," завърши Великов.

Левски приема Балкан на 14 февруари от 18.00 часа в зала Универсиада, а билети се продават в мрежата на Ticketpro.