Американският баскетболист Брандън Йънг поднови тренировки с отбора на ЦСКА. Той се завърна в София, след като няколко месеца се възстановяваше в САЩ. Новото попълнение на "червените" се контузи  преди началото на сезона и се очаква до няколко седмици да се появи в игра за ЦСКА. 
 
„Официалният дебют на Брандън Йънг се забави с няколко месеца от предвиденото, но той ще помогне на отбора в най-важната част от шампионата“, информират „червените“ на официалната си страница.
 
Тимът на ЦСКА посреща тази вечер лидера в Националната баскетболна лига за мъже Рилски спортист. Двубоят започва в 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.
 
Играчите на старши треньора Росен Барчовски се борят за място в топ 4 на шампионата преди турнира за Купата на България, а победа над отбора от Самоков до голяма степен ще улесни постигането на тази цел. 
 
Човекът във форма за ЦСКА определено е Зейн Ноулс, който в последните три срещи вкарва минимум по 20 точки. При това в повечето случаи със страхотен процент успеваемост в стрелбата. След няколко колебливи мача в добра серия е и Райли Оуенс - с по 15 точки в последните три срещи. Мартин Сотиров и Алекс Симеонов направиха силни мачове през декември и от тях се очаква да затруднят защитата на съперника с точната си стрелба от далечно разстояние. Андрей Иванов е постоянен в борбата под двата коша, а със сигурност предстои и да даде своя точков принос в решителните мачове.