Младата звезда на Левски Алекс Симеонов сподели очакванията си за предстоящите евробитки на тима през новия сезон. Миналата година "сините" се подвизаваха в Адриатическата лига, но сега ще мерят сили в Балканската. 

"Има някои отбори, които са много по-напред от нас, Това са тези, които ще се борят за медалите. Но не мисля, че другите ни превъзхождат с кой знае какво. Миналите квалификации направихме слаби мачове, но никого не можем да виним." 

"Адриатическата лига е един от най-силните турнири в Европа. Балканската лига е на по-ниско ниво, но в нея можем да премерим сили с тимове от нашата черга. Дано се получат силни мачове, макар че тимът от Прищина е с голям бюджет. Привлякоха Станимир Маринов, който беше при нас и те са фаворит за спечелването на Балканската лига." 

"Но фактът, че играеш в чужбина с тимове от сръбската школа е голям плюс за нас и трябва да го използваме максимално. Левски винаги е бил в тройката на този турнир, не виждам защо сега да не е същото. Тити Папазов не си е тръгнал, разликата, че вече е директор. Не вярвам да се усеща много липсата му, подкрепя ни, когато трябва ни се кара", сподели Симеонов пред Нова ТВ. 

Той говори и за националния отбор на България, като според него всички свързани с баскетбола трябва да се обединят и да забравят старите конфликти.

"Не мога да кажа, че сме разеднинени. Имаше различни дрязги в медиите, когато бяха нападнати близнаците Иванов. Мисля, че всички трябва да погледнем в един път и да се върви по него и да се подкрепяме. Случва се на всеки да губи, това е част от израстването на хората. Ако се случи, ставаш и се изтупваш, за да продължиш." 

"Везенков иска да играе в националния отбор. Той винаги го е желаел. Филип Виденов вече е на години и не е първа младост", сподели още младата звезда на баскетболния Левски.