Баскетболистът на Левски Алекс Симеонов отново ще бъде в основата на тима на "сините" през новия сезон. Отборът започна подготовка днес под ръководството на новия старши треньор Николай Господинов, който замени на поста Константин Папазов.

"Аз откакто тренирам баскетбол съм в Левски и за пръв път Тити Папазов няма да е треньор на мъжете. Малко е странно, но ние се познаваме с Ники Господинов. Познаваме методиката, така че очаквам много здрави тренировки. Няма да е нещо непознато за нас", каза Симеонов пред медиите преди началото на заниманието.

Той беше на пробив в отбор от Латвия, но се върна в България и отново ще носи екипа на Левски.

"Цяло лято тренирах, не съм почивал. Имах предложения от няколко отбора от чужбина. Бях на проби в Йекабpилс, третият отбор в Латвия. Условията, които бяхме договорили преди моето заминаване, те не ги изпълниха и така се върнах в България. За мен приоритет е Левски. Винаги е било така и не беше трудно да избера", добави той.

"Не мога да кажа, че съм много опитен, защото съм на 22 години, но очаквам по-младите да се включат повече. Миналият сезон със загубата на голяма част от състава, заминаването на Тони Дечев и Явор Аспарухов, тактически, а и психологически беше удар за нас, защото бяхме свикнали, а всичко се разтури. Този сезона очаквам като сме по-млади да играем по-бърз баскетбол и хората, които идват в залата, да остават доволни. Очаквам много силна подкрепа от трибуните, от нашите фенове. Призовавам да идват на всеки един мач и да ни подкрепят, ние ще дадем максимума от себе си, за да ги зарадваме. Излизаме винаги за победа, пък каквото стане", каза още Алекс Симеонов.

"За успеха трябва много здрава работа. Млади сме. Сега е нашето време да се докажем. За нас е много важно да се развиваме като играчи, защото това все още е началото. Вярвам, че е въпрос на година-две, а след това отново ще започнем да побеждаваме много. А защо не и да стигнем до нов требъл? Но вече с български играчи", завърши Симеонов. /БТА