За шеста поредна година в Пловдив се проведе "Мемориал Тошко Ненов", с който бе почетена паметта на големия баскетболен треньор.

Едновременно с провеждането на мемориала единствено в Пловдив бе отбелязван и Денят на треньорите, с който бе отдадена заслужена почит и на други изтъкнати пловдивски треньори, които вече не са между живите.

По традиция се изигра и мини баскетболен турнир за деца. Участници бяха отборите на Академик Бултекс 99, Рогош и домакините от Марица Кършияка.

Академик Бултекс 99 спечели и двете срещи, които се изиграха и бяха във формат от две части по 10 минути. В първата среща Академик победи Марица Кършияка с 42:16, а във втората се наложи над Рогош с 36:27.

На събитието присъстваха председателят на Дирекция спорт и младежки дейности към Община Пловдив Петър Зехтински, Цветан Савов председател на БК Марица Кършияка и бивш помощник-треньор на Ненов, Станко Стоянов международен съдия по баскетбол, Комисар към ФИБА – Европа, Почетен Гражданин на град Пловдив, баскетболни величия Цонка Войсилова, Мадлен Бонева, Ангелина Михайлова, Илия Хорозов, както и любители на баскетбола.