Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов сподели своето мнение, след като неговият отбор спечели бронзовите медали в НБЛ за сезон 2021/22. „Сините“ надиграха Спартак Плевен с 2-1 победи в малкия финал и се поздравиха с първи бронз от 2009-а насам. Ето какво каза Папазов след победата със 78:62 над плевенчани в мач №3 от серията:

“Отлична оценка поставям за сезона. Имаме две първи места и едно трето. Днес отборът игра фантастично. Спартак Плевен е добрият пример за това първенство. Нашият отбор е шампионски по морал и по характер. Напълно заслужавахме да бъдем първи и напълно ние сме си виновни. Днес защитихме честта на Левски. Тези момчета заслужаваха да вземат поне бронзовите медали. Ако евентуално Балкан бие в някой от следващите Рилски, ще има отбор, който много повече ще загуби от нас.

На 4 август, когато Лукойл се оттеглиха и започнахме битка за оцеляване – това беше най-трудният ни момент този сезон. Благодаря на абсолютно всички момчета в този отбор и на тези, които ме излъгаха. Много добре знаят кои са. Лъжат ме 9 месеца. Това различава Левски от останалите. Левски е оцелял в много тежки ситуации и това го доказа футболният отбор. Ние никога не можем да се сравняваме с футбола. Благодаря на истинските фенове, тези, които идват от любов, а не по друг повод, както е било в миналото.

За моя огромна радост има две сериозни компании, които имат интерес. В тяхно лице ще намеря коректност, каквато не намерих до момента. Едно е сигурно – само Левски може да направи това чудо. С хилядите съпътстващи проблеми, контузии, изблици на нерви, огромно желание в тази неспокойна и ужасяваща финансова атмосфера, водени от огромното желание да успеем, като че ли прегоряхме.

Пожелавам на Станимир Маринов да стане MVP на финалната серия“, заяви Папазов.