Сръбският специалист Влада Вукойчич проведе първото занимание като старши треньор на Балкан. Договорът на 42-годишния Вукойчич с БК Балкан е до края на сезона. 

„Бях запознат предварително със ситуацията и ще се работи с наличните играчи. Но отборът всъщност не е толкова лош, че да мислим за други играчи. Балкан е в челото на класирането, има свой стил, своите добри страни. Естествено, всеки отбор има и недостатъци.

Познавам и Стаменкович, и Шулович, и Милованович. Павич не съм го тренирал, но го познавам от някои мачове на юношеските формации на Черна гора. От българските играчи съм гледал Иван  (Лилов) и Павел (Маринов), както и Върбанов от участието му с Левски в Адриатическата лига.

Моята работа като треньор - впрочем на всеки треньор - е да направи така, че да скрие тези недостатъци или да изчезнат съвсем. Това е съставът, това са играчите, други няма. Те за нас са най-добрите. И трябва да извлечем максимално най-доброто от тях както в нападение, така и в защита”, каза сърбинът.

Изпълнителният директор на Балкан Цветан Луканов също сподели своето мнение около ситуацията с треньора Александър Тодоров и сръбския специалист Влада Вукойчич, който ще води ботевградчани.

„Александър Тодоров има моето пълно разбиране и подкрепа за решението си. През изминалите 12 месеца аз бях този, който настоявах в моите разговори с него да почива и да се възстановява, независимо от това колко важни мачове ни предстоят.

Независимо от последиците, които отсъствието му би донесло на Балкан, открито го подкрепям и сега, когато в него най-после узря единственото разумно решение, да се погрижи за разклатеното си здраве”, заяви Луканов. /БТА