Мачът на звездите ще смени формата на избиране на отборите за 15-ото си издание, което ще се състои на 22 април 2018 година.

Домакин на топ събитието в българския баскетбол ще бъде Арена "Ботевград".

По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, за пръв път отборите ще се избират от най-харесваните играчи от феновете.

Това стана ясно на първата пресконференция по повод предстоящото 15-то издание на Мача на звездите, на която присъстваха Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград, Иван Стоев от страна на спонсорите, Лили Борисова, генерален мениджър на Националната баскетболна лига и Стефан Августинов, организационен директор на събитието.

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков пропусна пресконференцията, тъй като имаше спешна среща с министъра на спорта Красен Кралев.

Билетите за двубоя са с цена от 5 лева, а в последната седмица и в деня на мача ще струват по 7 лева.

"Това е традиционен спорт за нашия град. Надяваме се, че ще организираме този мач подобаващо и залата ще бъде пълна", каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

Гласуването за избор на играчи отново ще се състои в сайта на събитието - www.all-star.bg, но този път двата отбора ще бъдат форматирани от своите лидери. Двамата състезатели - българин и чужденец, които ще са капитани на отборите, ще бъдат двамата с най-висок вот от избора.

Гласуването за играчи ще стартира по-рано тази година и ще трае 10 дни - между 5 март и 15 март 2018 година. След това ще бъдат обявени капитаните и на живо ще бъде направен изборът на отборите. Тогава ще станат ясни и спонсорите на двата тима.

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година.

Няма да се мине и без традиционните конкурси за забивки, тройки и умения.

Новото в юбилейното издание е, че ще има мач на звездите при аматьорите и участие на отбора по баскетбол за хора в инвалидни колички.