Левски отстъпи със 74:75 на Рилски спортист в домакински мач, игран в зала "Триадица".

Двубоят бе интересен и много напрегнат от началото до края, като нито един от двата отбора не успя да се откъсне в резултата.

След първата част водеха "сините", но във втората гостите успяха да изравнят, и на почивката разликата бе само точка - 37:36 в полза на Левски.

Двата тима си размениха водачеството в третия период, който отново завърши с точка напред за Левски. В последната четвърт последваха нови размени на водачеството, а с малко повече от минута преди сирената, резултатът бе равен - 70:70.

Борбата под коша в нападение бе ключът към победата за Рилецо, като гостите взеха цели пет в заключителните моменти от мача. Франк Търнър наниза решителната тройка, с 23 секунди до финала, Тайлър Лейзър върна един бърз кош, но оставащото време изтече в наказателни удари, до 75:74. Христо Николов можеше да се превърне в големия герой за Левски, но тройката му със сирената не влезе в коша.

Най-резултатен за победителите беше Франк Търнър с 21 точки, Йордан Бозов отбеляза 15 точки, а Кори Петрос се отличи с "дабъл-дабъл" - 14 точки и 10 борби.

За столичани най-резултатен беше Алекс Симеонов с 22 точки, Христо Николов завърши с 13 точки и 8 борби, а Павел Иванов и Тейлър Лейзър вкараха съответно по 11 и 10 точки.